Vojna v Jemene vyradila z prevádzky vyše polovicu zdravotníckych zariadení

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:28 • 2 min
Vojna v Jemene vyradila z prevádzky vyše polovicu zdravotníckych zariadení

SANÁ - Polovica všetkých zdravotníckych zariadení v Jemene v dôsledku prebiehajúcej vojny buď nefunguje vôbec, alebo iba čiastočne. Oznámila to dnes Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s tým, že vyše polovica územia tejto krajiny trpí závažným nedostatkom lekárov.

slovakia

left justify in out

WHO ďalej uviedla, že konflikt v Jemene postihol 21 miliónov z celkového počtu 26 miliónov obyvateľov. Vojna doteraz pripravila o život vyše 7070 ľudí, ďalších viac ako 36.000 utrpelo zranenia, píše sa v záznamoch získaných zo zdravotníckych zariadení. WHO uvádza, že zabitých alebo zranených je okolo 10.000 ľudí. Agentúra AP upozornila, že štatistika nerozlišuje, koľko z obetí alebo zranených boli civilisti.


Vojenská koalícia pod velením Saudskej Arábie bojuje od marca vlaňajšieho roka proti húsíom podporovaným Iránom a jednotkám lojálnym exprezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi, ktorí majú pod kontrolou väčšinu severného Jemenu vrátane metropoly Saná. Jej cieľom je vrátiť k moci medzinárodne uznávaného prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího.


Konflikt v Jemene zároveň vyvolal závažnú humanitárnu krízu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies