Naplnia sa Ficove slová?! Údajne hrozí vojna medzi Západom a Ruskom, krvácať má hlavne Európa, USA zarobia

NETKY.SK • 18 December 2014, 22:45 • 2 min
Naplnia sa Ficove slová?! Údajne hrozí vojna medzi Západom a Ruskom, krvácať má hlavne Európa, USA zarobia

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico na začiatku decembra vyhlásil, že svetová vojna je na spadnutie. Rovnaký názor má aj Petr Hájek, šéfredaktor Českého magazínu Protiproud.

slovakia

left justify in out

"Hovorím o priamom vojenskom konflikte. Nehovorím o konflikte Rusko – Ukrajina, ale o veľkom konflikte," uviedol Robert Fico. Túto informáciu má premiér z nemeckého zdroja, ktorý nechcel menovať. "Ak tam vypukne vojna, ak sa niečo stane, Slovensko bude veľmi trpieť," dodal.

 

Podľa Hájeka je „takmer isté, že Američania k pokusu vyvolať vojnu s Ruskom siahnu. Otázka je dnes už len kedy a pod akou zámienkou.“ NATO prednedávnom oznámilo, že jednotky rýchlej reakcie budú k dispozícii už od januára.

 

Okolo Ukrajiny je momentálne mediálne ticho, pretože podľa Hájeka „má konflikt vypuknúť ako rana z čistého neba, aby sa verejnosť nestačila v protivojnovom obrannom geste sformovať. Washington dúfa, že krvácať budú Európania ,zatiaľ čo oni sa budú iba viezť a počítať zisky. Krachujúci dolár zachráni takmer určite už len vojna.“

 

Do tohto scenáru zapadá aj oslabený rubeľ, ktorý klesol na historické minimum kvôli západným sankciám a umelému znižovaniu ceny ropy americkým FED-om. Putin však skupuje všetko zlato, aby položil dolár. Viac sa dočítate TU!

Podľa Hájeka treba len čakať na to, čo vojnu spustí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies