Vojenský výcvik vlani absolvovalo 632 nováčikov

NETKY.SK • 17 Január 2015, 09:27 • 2 min
Vojenský výcvik vlani absolvovalo 632 nováčikov

BRATISLAVA – Armáda vlani vycvičila 632 nových vojakov. V porovnaní s rokom 2013 je to o približne 200 viac. Tento rok chcú Ozbrojené sily (OS) SR prijať na základný vojenský výcvik 800 nováčikov, ktorých vycvičia v Prápore výcviku v Martine.

slovakia

left justify in out

Samotný výcvik nových vojakov je rozdelený do troch častí. V prvej absolvujú napríklad zdravotnícku prípravu, vojenskú etickú výchovu či logistickú prípravu. V druhej časti si precvičia napríklad hádzanie granátu či streľbu zo samopalu. Tretia časť je zameraná na taktickú prípravu a získanie topografických zručností. Dĺžka výcviku je deväť týždňov. Počas tohto obdobia absolvujú budúci vojaci výcvik aj vo výcvikovom priestore Lešť. Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku sú noví vojaci slávnostne vyradení a nastupujú na funkcie vo svojich materských vojenských útvaroch.
      

Prijatiu na základný vojenský výcvik predchádza samotný prijímací proces, ktorý pozostáva napríklad z preskúšania telesnej zdatnosti, posúdenia zdravotnej, psychickej spôsobilosti či personálneho pohovoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona