Vojenský vrtuľník prevážal zo zatopeného Devína do nemocnice matku s dieťaťom

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 15:09 • 2 min
Vojenský vrtuľník prevážal zo zatopeného Devína do nemocnice matku s dieťaťom

BRATISLAVA - Vojenský vrtuľník dnes z Devína prevážal do nemocnice na Kramároch matku z trojmesačným dieťaťom, ktoré malo vysoké teploty. Vojakov požiadali o pomoc zdravotnícki záchranári, ktorí dieťa doma ošetrovali.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) bol v tom čase skontrolovať situáciu v Devíne. "Okamžite sme zmenili plán cesty, pretože podľa záchranárov bola hospitalizácia nevyhnutná," vysvetlil šéf rezortu obrany.

Ako TASR informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková, v súvislosti s povodňami je v pohotovosti viac ako 600 vojakov zo západoslovenského regiónu a 102 kusov techniky, vrátane člnov, vrtuľníkov, autobusu, žeriavu, či vodného čerpadla. Do Devína v súčasnosti už smeruje 100 vojakov, ktorí budú plniť vrecia pieskom pre prípad, že bude treba navýšiť hrádzu.

Vojaci pomáhali pri povodniach aj v uplynulých dňoch. V pondelok (3.6.) pomohli obyvateľom na Devínskej ceste pri evakuácii nábytku, v stredu (5.6.) počas celého dňa zabezpečovali kyvadlovú dopravu nákladným autom Tatra 815 a tiež plnili vrecia pieskom a stavali z nich protipovodňové bariéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies