Vojenský súd obžaloval dvoch podozrivých z útoku na svätyňu v Bangkoku

NETKY.SK • 24 November 2015, 11:37 • 2 min
Vojenský súd obžaloval dvoch podozrivých z útoku na svätyňu v Bangkoku

BANGKOK - Vojenský súd v Thajsku obžaloval dnes dvoch mužov z augustovej krvavej explózie vo svätyni v centre metropoly Bangkok. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Bombový útok na známu a obľúbenú hinduistickú svätyňu usmrtil 20 ľudí, väčšinou turistov, a zranil vyše 120 ďalších osôb.

Adem Karadag a Yusufu Mieraili čelia každý desiatim obvineniam vrátane úkladnej vraždy, ale nie obvineniu z terorizmu, ako informovali thajské médiá.

 

Obaja podozriví prišli dnes ráno na vojenský súd v Bangkoku, mali na rukách putá a eskortovala ich polícia.

Karadaga, najprv identifikovaného ako Bilal Muhammad, a Mierailiho zadržiavali po zatknutí na vojenskej základni. Prvého zatkli v auguste a druhého v septembri.

 

Karadag (28) mal pri sebe falošný turecký pas a svojmu právnikovi v septembri povedal, že je etnický Ujgur zo západnej Číny.

 

Mieraili má 25 rokov a podľa pasu pochádza z čínskej provincie Sin-ťiang, kde žije väčšina Ujgurov. Thajskí predstavitelia uviedli, že za útokom na svätyňu stojí sieť pašerákov ľudí. Útok bol odvetou za tvrdé zásahy úradov proti pašovaniu Ujgurov.

 

Sieť podľa vyšetrovateľov využívala Thajsko ako tranzitnú krajinu medzi Čínou a Tureckom.

Už v skoršom štádiu vyšetrovania thajská polícia informovala, že podľa jej presvedčenia hlavný organizátor útoku ušiel z Thajska a stále je na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona