Vojenskí tajní môžu čoskoro prehovoriť v kauze tunelovania

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 14:01 • 2 min
Vojenskí tajní môžu čoskoro prehovoriť v kauze tunelovania

BRATISLAVA - Už v najbližších hodinách by minister obrany Martin Glváč mohol rozviazať jazyk tajným, ktorí môžu vniesť svetlo do kauzy údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby, píše portál aktuálne.sk.

slovakia

left justify in out

Minister Glváč totiž dávnejšie prisľúbil, že tak urobí do desiatich minút od výzvy orgánov činných v trestnom konaní. Tá podľa portálu teraz prišla. „Špeciálna prokuratúra vo veci koná a oznámenie bolo odovzdané Národnej kriminálnej agentúre Prezídia Policajného zboru aj s pokynom na požiadanie ministra obrany o zbavenie mlčanlivosti,“ informovala aktuálne.sk hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Kľúčovým svedkom celého prípadu by mal byť autor správy Vladimír Suchodolinský. Ako pripomína portál, Suchodolinský pred médiá predstúpil pred niekoľkými dňami s tým, že skartovanú správu o tunelovaní dokáže zrekonštruovať. Zbavenie mlčanlivosti by sa podľa aktuálne.sk mohlo týkať aj ďalších súčasných a bývalých príslušníkov služby. Na výbore pre kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva minulý utorok prehovorili traja bývalí a jeden súčasný príslušník Vojenského spravodajstva. „Niektorí bývalí vysokí dôstojníci potvrdili, že v službe existovali vážne podozrenia z nehospodárneho nakladania s majetkom a že sa s nimi buď stretli, alebo zaoberali z poverenia svojich nadriadených. Môžem konštatovať, že existujú značne rozdielne názory a vysvetlenia, prečo neboli podozrenia riadne došetrené,“ komentoval šéf výboru Martin Fedor. 

Svedectvo týchto ľudí by mohlo zaujímať aj políciu, uvádza aktuálne.sk. Minister obrany Glváč informoval, že všetky potrebné dokumenty sú prichystané v zapečatenej miestnosti. Sám podľa svojich slov preštudoval viac než dvetisíc strán dokumentov. Trvá na tom, že tajná správa je nebezpečnou a škodlivou mediálnou kačicou. „Nemôžem s tým súhlasiť. Sám minister sa vyjadril, že dal dohromady vyše dvetisíc strán materiálov. Myslím si, že v ľudských silách jedného človeka nie je, aby za štyri dni preštudoval všetky tie dokumenty a vyjadril sa k nim relevantne,“ cituje aktuálne.sk Suchodolinského.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies