Vojenské vrtuľníky pomáhajú hasiť pri Poprade a na Orave

NETKY.SK • 1 September 2015, 16:21 • 2 min
Vojenské vrtuľníky pomáhajú hasiť pri Poprade a na Orave

BRATISLAVA - Vojenské vrtuľníky pomáhajú pri hasení požiarov pri Poprade a na Orave.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Balleková, "vrtuľník Mi-17 vybavený bambi vakom vzlietol dnes popoludní, po 14:00 z vrtuľníkového krídla v Prešove. Veliteľ krídla bol požiadaný o pomoc s hasením v obci Hranovnica neďaleko Popradu". Na mieste príslušníci vzdušných síl armády spolupracujú s prezídiom hasičského zboru.


Ide už o druhý vojenský vrtuľník, ktorý asistuje pri hasení požiarov za posledných 24 hodín. V pondelok 31. augusta požiadali hasiči veliteľa vrtuľníkového krídla v Prešove o asistenciu na Babej hore, neďaleko hraníc s Poľskom. Vrtuľník letky Ministerstva obrany z Prešova pomáhal až do zotmenia pri hasení rúbaniska a spolu vypustil sedem bambi vakov, čo je približne 14 tisíc litrov vody, dodala Martina Balleková. Spomínaný požiar vypukol v pondelok pred 13:00 pri obci Rabčice (okres Námestovo) a neskôr sa rozšíril aj na poľskú stranu hranice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies