Vojenské obranné spravodajstvo monitorovalo aj premiérku I. Radičovú

NETKY.SK • 24 November 2011, 04:18 • 2 min
Vojenské obranné spravodajstvo monitorovalo aj premiérku I. Radičovú

Vojenské obranné spravodajstvo monitorovalo aj premiérku I. Radičovú

slovakia

left justify in out

img

Kauza odpočúvania vojenskou kontrarozviedkou sa netýkala len šéfa spravodajskej televízie Michala Gučíka a troch redaktorov Pravdy. Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) malo monitorovať aj premiérku Ivetu Radičovu (SDKÚ-DS). Informuje o tom v dnešnom vydaní denník Nový čas.
"Novému času sa podarilo zistiť, že existuje dokument VOS s názvom Akcia Dáma! Jeho existenciu potvrdili dva od seba nezávislé zdroje, ktoré uviedli, že 'Dáma' sa zaoberala postojmi premiérky Ivety Radičovej v kauze hayekovci!" uviedol denník. Podľa Nového času išlo o vytvorenie súhrnu spravodajských informácií a hodnotení názorov predsedníčky vlády najmä v prípade Martina Chrena. Ten bol v tom čase štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva za stranu SaS a čelil kauze hayekovci. Firma Hayek Consulting podpísala v júli 2010 zmluvu na 8100 eur s Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania, ktorá spadá pod rezort hospodárstva. Chren bol v tom čase spolumajiteľom firmy a zároveň štátnym tajomníkom. Radičová trvala na jeho odchode z funkcie. 
"Informácie sa s najväčšou pravdepodobnosťou získavali zo siete informátorov. V dokumente sa dokonca spomína aj telefonát premiérky Sulíkovi," napísal Nový čas. "Dáma?... Nie, nikdy som o niečom takomto nepočul," reagoval šéf rezortu obrany Ľubomír Galko (SaS) na otázku denníka, či mu akcia Dáma niečo hovorí. Minister obrany je podľa zákona zodpovedný za činnosť VOS. Premiérka Iveta Radičová, ktorá sa v utorok (22.11.) zúčastnila na zasadnutí Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky, na otázky o akcii Dáma a ani o priebehu rokovania odpovedať nechcela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies