Vojenské lesy a majetky SR podporili včelárov v ich najťažšom období za uplynulých 30 rokov dotáciou

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 09:40 • 2 min
Vojenské lesy a majetky SR podporili včelárov v ich najťažšom období za uplynulých 30 rokov dotáciou

BRATISLAVA - Štátny podnik rezortu obrany Vojenské lesy a majetky SR finančne podporili slovenských včelárov, ktorí v roku 2020 včelárili na ich pozemkoch.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom dotácie na základe Memoranda o spolupráci medzi Slovenským zväzom včelárov a Vojenskými lesmi a majetkami SR, š. p. prerozdelili medzi 24 včelárov celkovo 7 340 eur.

Rok 2020 bol pre včelárov najťažším rokom za posledných 30 rokov, včelári prijali túto pomoc s veľkou vďačnosťou. „Dôležitosť včiel pre biodiverzitu a vôbec udržanie fungujúceho ekosystému si plne uvedomujeme aj v rezorte obrany, čo potvrdzujú aj úle osadené v areáli ministerstva. Som preto veľmi rád, že vojenské lesy a majetky vnímajú prostredie, ktoré spravujú, ako celok a starostlivo dbajú o všetky súčasti lesov. Dotáciou poskytli včelárom pomocnú ruku na preklenutie ich náročného obdobia,“ ocenil minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

img

 


Generálny riaditeľ VLM SR, š. p., Ján Jurica, priblížil, že podporení včelári boli organizovaní v rôznych včelárskych združeniach registrovaných na Slovensku, pričom financie z dotácie použili na nákup nového včelárskeho zariadenia a pomôcok, obnovu úľov, medzistienok, krmiva, liečiv, oplôtkov a ďalšej potrebnej výbavy. Finančné prostriedky boli včelárom poukázané na ich osobné účty 16. marca 2021 z transparentného účtu Slovenského zväzu včelárov.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona