VIDEO Vojenská technika NATO mala problémy pri vylodení na portugalskej pláži

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:45 • 2 min
VIDEO Vojenská technika NATO mala problémy pri vylodení na portugalskej pláži

GRANDOLA – Severoatlantická aliancia (NATO) usporiadala veľkolepé vojenské cvičenie Trident Juncture 2015, avšak škrt cez rozpočet im urobila obyčajná piesočná pláž portugalského mestečka Grandola.

slovakia

left justify in out

Podľa správ portugalského listu Observador sa NATO rozhodlo usporiadať okázalé cvičenie, ktoré však skončilo totálnym fiaskom.

 

Vznášadlá koaličných jednotiek narazili na prvý problém, keď sa nedokázali dostať na breh údajne kvôli silnému príboju. Podarilo sa to až na druhý pokus, keď vlny trochu ustali.

 

 

Na breh mali dopraviť dva americké džípy Humvee, ktoré však neboli upravené na nespevnený piesočnatý povrch a zapadli. Kolesá im uviazli v piesku tak hlboko, že neboli schopné prejsť ani meter a nepomohlo im ani niekoľko vojakov, ktorí sa ich snažili vytlačiť.

 

 

O tejto organizácii sa hovorí, že nás ochráni v prípade akejkoľvek vojenskej agresie cudzieho štátu? Čo keď nebudeme mať všade asfaltové či betónové cesty?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona