Vojenská spravodajská služba má nového šéfa

NETKY.SK • 19 August 2010, 08:09 • 2 min
Vojenská spravodajská služba má nového šéfa

Vojenská spravodajská služba má nového šéfa

slovakia

left justify in out

Vojenská spravodajská služba (VSS) má od piatka 13. augusta nového šéfa. "Je to pán Mikulec, dnes som ho predstavil ľudom, ktorí tam pracujú," uviedol po rokovaní vlády minister obrany Ľubomír Galko (SaS). Podľa jeho slov nový riaditeľ VSS je priamo z vnútra služby, kde pôsobil dlhé roky, je apolitický a odborník.
Do kresla šéfa VSS tak už nezasadne Milan Hudec, ktorého šéf rezortu odvolal krátko po jeho vymenovaní pre pochybnosti o jeho bezpečnostnej previerke. "Z Vojenského obranného spravodajstva prišla informácia o tom, že žiadosť o previerku má neskorší dátum ako dátum samotnej previerky," ozrejmila následne premiérka Iveta Radičová.
Udelenie previerky v súčasnosti preveruje komisia, ktorá sa podľa Galka výrazne posunula ďalej. Priblížil, že výsledky budú skôr ako o tri mesiace, o ktoré pôvodne žiadal. "Dostali sme ďalšie informácie, ktoré to dávajú do úplne iného svetla," povedal s tým, že nechce zverejňovať medzivýsledky. Pripustil však, že svetlo je pre Milana Hudeca pozitívne a myslí si, že nakoniec bude spokojná aj opozícia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies