Vojenská loď sledovala v Severnom mori dve ruské ponorky

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 18:43 • 2 min
Vojenská loď sledovala v Severnom mori dve ruské ponorky

LONDÝN – Loď Britského Kráľovského vojenského námorníctva (Royal Navy) sledovala v Severnom mori dve ruské ponorky plaviace sa z oblasti Arktídy. TASR o tom informuje na základe piatkových správ agentúry DPA a Royal Navy.

slovakia

left justify in out

Fregata HMS Portland v tejto oblasti hliadkovala, keď sa dve ruské ponorky pod vodou preplavili južne od pobrežia Nórska smerom z oblasti Arktídy, píše Royal Navy na svojej oficiálnej webovej stránke. Britská loď ponorky sledovala po tom, ako sa oddelene vynorili na hladinu v dňoch 16. a 19. júla.
 

     

Príslušníci britského Kráľovského vojenského námorníctva v súčasnosti v Škótsku poskytujú výcvik ukrajinským námorníkom na dvoch mínolovkách, píše DPA. Dvojica lodí má byť Ukrajine odovzdaná v septembri na základe dohody uzavretej ešte pred začiatkom ruskej invázie, napísala na svojej webovej stránke stanica BBC.

 


      

Námestník ukrajinského ministra obrany Volodymyr Havrylov v Londýne rokoval so štátnym tajomníkom britského ministerstva obrany Jamesom Heappeym. Neskôr navštívil vojakov a námorníkov na výcviku v Škótsku.

 

 

Možno vás zaujme: EÚ vyzýva na urýchlenú implementáciu dohôd Ruska a Ukrajiny o vývoze obilia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona