Vojakovi Manningovi súd povolil používanie ženského mena

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 19:27 • 2 min
Vojakovi Manningovi súd povolil používanie ženského mena

WASHINGTON - Sudca v americkom Kansase v stredu rozhodol, že vojak Bradley Manning, ktorý si odsluhuje 35-ročný trest za odovzdanie tajných informácií skupine WikiLeaks, si môže zmeniť meno na ženské.

slovakia

left justify in out

Manning sa tak oficiálne bude volať Chelsea Elizabeth Manningová. Po vynesení verdiktu Manningová vyjadrila nádej, že jej konanie povzbudí armádu a ďalšie inštitúcie, aby uznali potreby transrodových osôb vrátane potreby špeciálnej zdravotnej starostlivosti.

 

Vojačku Chelseu Manningovú ešte pod mužským menom Bradley Manning v auguste 2013 poslali na 35 rokov do väzenia za odovzdanie tajných informácií WikiLeaks. Podľa vyneseného rozsudku sa Manningová dopustila šesťnásobného porušenia zákona o špionáži a ďalších 14 trestných činov, keď počas pôsobenia v Iraku v rokoch 2009 a 2010 odovzdala WikiLeaks vyše 700-tisíc dôverných dokumentov z prostredia ozbrojených síl a rezortu diplomacie USA. Manningovej právnici ešte v septembri požiadali prezidenta Baracka Obamu o udelenie milosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies