Vojakov nasadených na povodne poslali na juh do Komárna

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:05 • 2 min
Vojakov nasadených na povodne poslali na juh do Komárna

BRATISLAVA - Vojakov nasadených na povodne presúvajú do najviac ohrozených miest v okolí Komárna a Štúrova, keďže povodňová vlna na Dunaji sa posúva na juh Slovenska. Armáda poslala 42 vojakov z protilietadlovej raketovej brigády Nitra plniť vrecia pieskom, k dispozícii majú dva automobily Tatra 815.

slovakia

left justify in out

„Na základe požiadavky krízového štábu sme vojakov poslali do Komárna, ostatných 600 vojakov zostáva v pohotovosti a môžeme ich kedykoľvek použiť,“ uviedol minister obrany Martin Glváč.

Ozbrojené sily naďalej bezpečne prepravujú dvoma Tatrami 815 obyvateľov mestskej časti Devín do centra mesta a späť. Ďalšie dve vozidlá Tatra s posádkami sú k dispozícii pre záchranárske zložky Integrovaného záchranného systému, ktorým najmä do mestských častí Devín a Dlhé diely prepravujú ľudí, palivo do motorov a všetok potrebný materiál. Ako uviedol minister Glváč, niektorí ľudia sa nesprávajú pri doprave do Devína vzhľadom na situáciu zodpovedne. „Máme stále problém so zvedavcami, ktorí si myslia, že ide o vyhliadkové výlety a musíme občas kontrolovať aj občianske preukazy, či sú to ľudia, ktorí tam majú naozaj cestu,“ uviedol minister. V pohotovosti je neustále vyše 600 vojakov a 52 kusov vojenskej techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies