Vojakov, ktorí zahynuli v afganskom Kábule, pochovajú s vojenskými poctami

NETKY.SK • 30 December 2013, 08:28 • 2 min
Vojakov, ktorí zahynuli v afganskom Kábule, pochovajú s vojenskými poctami

BRATISLAVA - Dvoch slovenských vojakov, ktorí zahynuli v piatok (27. 12.) pri bombovom útoku na vojenský konvoj v afganskom Kábule, pochovajú so všetkými vojenskými poctami.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Dátum pohrebu ešte nie je známy.

Telá oboch vojakov na Slovensko priviezol v nedeľu (29. 12.) vládny špeciál z americkej základne Ramstein v Nemecku. Na bratislavskom letisku sa konal rozlúčkový ceremoniál, na ktorom sa okrem príbuzných zosnulých vojakov zúčastnili aj desiatky príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Rezort obrany taktiež zriadil na ministerstve kondolenčnú knihu, ktorá je prístupná aj pre verejnosť.

Vojaci Edmund M. a Patrik F. zahynuli pri bombovom útoku na vojenský konvoj v Kábule. Jeden z nich zomrel na mieste incidentu a druhý počas prevozu do nemocnice. V konvoji sa nachádzal aj ďalší slovenský vojak, tomu sa nič nestalo. Vyšetrovanie útoku prebieha pod záštitou USA. Zapoja sa doň aj Slováci.

Mŕtvi vojaci boli súčasťou päťčlennej slovenskej skupiny, ktorá na základni pri Kábule pripravovala príchod ďalších 78 slovenských vojakov. Tí tam budú pôsobiť od 1. januára budúceho roka. Traja slovenskí vojaci zatiaľ zostávajú v Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies