Vojaka s priestrelom hrudníka čakajú ďalšie operácie

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 15:21 • 2 min
Vojaka s priestrelom hrudníka čakajú ďalšie operácie

BRATISLAVA - Vojaka, ktorý pri útoku na slovenskú strážnu jednotku v Kandaháre utrpel priestrel hrudníka, čakajú ďalšie lekárske zákroky. Pre TASR to uviedol hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Milan Vanga.

slovakia

left justify in out

"Tento týždeň by sa mal vojak s priestrelom hrudníka podrobiť ďalším dvom neurochirurgickým zákrokom. Jeho stav je stabilizovaný, bez komplikácií," ozrejmil Vanga. Ako dodal, stav vojaka s poranením hlavy je naďalej vážny. "Obidvaja zranení vojaci sú stále hospitalizovaní v americkej vojenskej nemocnici v Landstuhl v Nemecku," doplnil hovorca OS SR.

Príslušník afganskej armády v utorok (9.7.) spustil zo strážnej veže streľbu na skupinu slovenských vojakov v Kandaháre. Pri incidente, ku ktorému došlo pri cvičení, zahynul čatár Daniel Kavuliak. Okrem zosnulého vojaka, ďalší dvaja utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia. Dvoch ťažko zranených vojakov previezli vo štvrtok (11. 7.) americké ozbrojené sily do vojenskej nemocnice pri Landstuhle v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies