Vojak v Kašmíre zastrelil piatich kolegov a spáchal samovraždu

NETKY.SK • 27 Február 2014, 11:23 • 2 min
Vojak v Kašmíre zastrelil piatich kolegov a spáchal samovraždu

NAÍ DILLÍ - Indický vojak pôsobiaci v nepokojnej oblasti Kašmíru vo štvrtok zastrelil piatich príslušníkov svojho pluku a následne spáchal samovraždu.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia uviedli, že pravdepodobne konal "pod tlakom" spôsobeným napätou situáciou v regióne. Indické ozbrojené zložky sú tretie najpočetnejšie na svete a podľa agentúry Reuters majú problém pri hľadaní nových vojakov, keďže táto práca je v krajine spojená s veľkým rizikom.

"Člen armády v amoku strieľal na svojich kolegov na armádnej základni v Safa Pora," uviedol armádny hovorca N N Joši. Incident sa stal v skorých ranných hodinách v pohraničnom štáte Džammú a Kašmír. "Piati vojaci zomreli na mieste činu a jeden bol zranený. Vojak neskôr zastrelil aj sám seba s použitím svojej služobnej pušky," dodal hovorca. 

V indickej armáde zaznamenali v rokoch 2003 až 2007 až 635 samovrážd alebo pokusov o samovraždu. Takmer všetky pritom podľa správy parlamentného výboru mali na svedomí "stresové podmienky vedúce k psychickej nestabilite vojakov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies