Vojak, ktorý chcel pomáhať Islamskému štátu dostal 25 rokov väzenia

NETKY.SK • 5 December 2018, 00:59 • 2 min
Vojak, ktorý chcel pomáhať Islamskému štátu dostal 25 rokov väzenia

WASHINGTON - Na 25 rokov väzenia odsúdili v utorok na Havaji amerického vojaka Ikaiku Kanga, ktorý bol obžalovaný z pokusu o poskytnutie materiálnej pomoci zahraničnej teroristickej organizácii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Seržant prvej triedy Kang sa v auguste priznal k štvornásobnému pokusu o poskytnutie pomoci extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

Kanga obžalovali po tom, čo ho vlani v júli zadržal špeciálny zásahový tím (SWAT) Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

Podľa obžaloby prisahal 34-ročný Ikaika Kang, ktorý predtým slúžil v Južnej Kórei, Iraku a Afganistane, vernosť Islamskému štátu.

 

 

Kang, ktorý začal slúžiť v armáde len tri mesiace po teroristických útokoch na USA z 11. septembra 2001, sa mal pokúsiť odovzdať islamistom utajované vojenské dokumenty a bezpilotné lietadlo (dron). Ponúkol im aj vojenský výcvik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies