Vojak jazdil pod vplyvom alkoholu, jeho kariéra skončila

NETKY.SK • 29 December 2015, 15:10 • 2 min
Vojak jazdil pod vplyvom alkoholu, jeho kariéra skončila

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest 400 eur a ročný zákaz šoférovania za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 24-ročného vojaka Michala Ryboňa z Valče v okrese Martin. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený profesionálny vojak.

slovakia

left justify in out

V tom čase príslušník Vojenského útvaru v Martine jazdil autom Ford Mondeo 1. októbra asi hodinu po polnoci po ulici Nade Hejnej v sídle útvaru. Pri kontrole mu policajná hliadka opakovane namerala v dychu viac ako 1,6 promile alkoholu. Ryboň tým spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Vojak 2. stupňa svoj čin oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Do trestu zákazu šoférovania sa Ryboňovi započítava doba od 1. októbra, keď mu polícia zadržala vodičský preukaz. Ak by vojak peňažný trest nezaplatil, šiel by na dva mesiace do väzenia.


Prípad sa stal v Martine, ale riešil ho Okresný súd v Banskej Bystrici, ktorý prevzal právomoci po zrušení vojenských súdov aj pre Žilinský kraj. Prípravné konanie viedol útvar Vojenskej polície v Banskej Bystrici a dozorovala tamojšia okresná prokuratúra. Ryboňovi sa týmto spôsobom predčasne skončila kariéra vojenského profesionála.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona