Vojak jazdil pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 13:32 • 2 min
Vojak jazdil pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest 400 eur a ročný zákaz šoférovania za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil Okresný súd v Banskej Bystrici 42-ročného vojaka Ivana Čuláka z Rapoviec v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený profesionálny vojak.


V tom čase príslušník Vojenského útvaru v Sliači jazdil 10. októbra 2015 večer po Rapovciach autom Daewoo Kalos. Pri kontrole mu policajná hliadka namerala v dychu takmer dve promile alkoholu. Čulák tým spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Vojak v hodnosti rotmajster svoj čin oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Do trestu zákazu šoférovania sa Čulákovi započítava čas od 10. októbra, keď mu polícia zadržala vodičský preukaz. Ak by vojak peňažný trest nezaplatil, šiel by na dva mesiace do väzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies