Vojaci zajali poslíčka, ktorý im doviezol pizzu, chcú ho vyhostiť

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 06:41 • 2 min
Vojaci zajali poslíčka, ktorý im doviezol pizzu, chcú ho vyhostiť

NEW YORK - Spojené štáty sa chystajú vyhostiť ekvádorského prisťahovalca, ktorému sa stala osudnou jeho práca poslíčka pizze.

slovakia

left justify in out

Keď si z reštaurácie v New Yorku, pre ktorú Pablo Villavicencio-Calderon pracoval, objednala pizzu vojenská posádka v Brooklyne a poslíček im ju priviezol, na bráne mu vojaci rovno skontrolovali papiere a keď zistili, že je v krajine nelegálne, privolali naňho policajtov a tí ho zatkli. Ako vo štvrtok potvrdila hovorkyňa imigračného úradu amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti, Ekvádorčana z krajiny vyhostia. V New Yorku žil s manželkou z Kolumbie, ktorá už má americké občianstvo a s ktorou majú dve deti vo veku dvoch a troch rokov.

"Je to neľudské, nedopustil sa žiadneho zločinu. Je otcom, ktorý pracuje, aby sa postaral o naše dcéry. Samozrejme že sa ma každý deň vypytujú, kedy sa už vráti," citujú americké médiá manželku zatknutého Ekvádorčana Sandru Chicu.

Proti postupu amerických vojakov, ktorí si nechali priviezť pizzu a následne si "preklepli" človeka, čo im ju priviezol, sa vyslovili aj viacerí miestni politici a aktivisti. "Teraz sú už naše mesto, štát a krajina bezpečnejšie, keď sa podarilo ´zabásnuť´ poslíčka pizze?" pýta sa poslanec newyorskej mestksej rady Justin Brannan. "Je absolútne nechutné, keď sa najmocnejšia armáda sveta zníži k tomu, že ide po poslíčkovi pizze," myslí si aj Steven Choi, newyorský aktivista za práva prisťahovalcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies