Vojaci z 11 členských krajín NATO sa zapoja do manévrov v dňoch 20.8.-13.9.

NETKY.SK • 19 August 2015, 06:18 • 2 min
Vojaci z 11 členských krajín NATO sa zapoja do manévrov v dňoch 20.8.-13.9.

BRUSEL - Za účasti príslušníkov ozbrojených síl USA, ako aj ďalších desiatich členských krajín Severoatlantickej aliancie (NATO) sa v dňoch 20. augusta-13. septembra uskutoční v Európe rozsiahle vojenské cvičenie vzdušných síl pod krycím názvom Swift Response 15.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes francúzske médiá s odvolaním sa na americké armádne zdroje, ako aj tlačová agentúra BTA s odvolaním sa na bulharský rezort obrany.

 

Do manévrov, ktoré budú najväčším cvičením výsadkárov na starom kontinente od skončenia studenej vojny, sa zapojí viac ako 4800 vojakov z Bulharska, Francúzska, Grécka, Holandska, Nemecka, Poľska, Portugalska, Španielska, Talianska, Británie, ako aj USA.

 

Jedným z plánovaných vrcholov cvičenia by mali byť 26. augusta súčasné výsadky v Bulharsku a v Nemecku.

 

Deklarovaným cieľom manévrov je demonštrácia schopnosti aliancie rýchlo zasiahnuť v prípade potreby a pôsobiť v záujme zachovania silnej a bezpečnej Európy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona