Vojaci objavili obrovské marihuanové pole. Všetko spálili

NETKY.SK • 27 September 2021, 9:32 • 2 min
Vojaci objavili obrovské marihuanové pole. Všetko spálili

MEXIKO - V Mexiku je napriek niektorým zmenám stále zakázané pestovať marihuanu vo veľkom.

slovakia

left justify in out

Mexickí vojaci objavili v pohraničnom štáte Chihuahua farmu, kde niekto pestoval na ploche 17,4 hektára marihuanu. Vojaci rastliny rozsekali a spálili.

Informovala o tom v pondelok agentúra AP. Podľa armády polia boli schopné vyprodukovať asi 11 ton marihuany. Farma sa nachádza vo vidieckej štvrti neďaleko mesta Creel, v oblasti Barranca del Cobre ležiacej na severe krajiny pri hraniciach s USA.

 

 

img

 

Agentúra AP dodala, že mexický najvyšší súd v júni vyhlásil zákaz užívania marihuany za protiústavný a nariadil parlamentu, aby stanovil jasné pravidlá na jej užívanie. Na základe toho vládny úrad v Mexiku vydáva povolenia na užívanie marihuany na osobné účely a na pestovanie obmedzeného množstva črepníkových rastlínPestovanie marihuany vo veľkom zostáva v Mexiku nezákonné.

 

Prečítajte si tiež: Polícia zadržala Zuzanu Plačkovú!

 

Problematika súvisiaca s marihuanou začala nedávno opäť rezonovať aj na Slovensku. Postaralo sa o to mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko, ktoré požiadalo koalíciu, aby do konca budúceho mesiaca navrhla dekriminalizáciu marihuany. Vyjadril sa k tomu nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý je členom strany. Ak by predložili rozumný návrh, určite by ho podporil. Ak zákon nepredložia, chce tak urobiť on sám. 

 

img

 

Podpredseda PS a europoslanec Michal Šimečka upozornil na vysoké tresty týkajúce sa marihuany. Často sú podľa neho vyššie ako za masívnu korupciu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona