Vojaci sa zlepšujú, zhodnotil Maxim po mimoriadnej previerke

NETKY.SK • 10 Február 2015, 13:27 • 2 min
Vojaci sa zlepšujú, zhodnotil Maxim po mimoriadnej previerke

BRATISLAVA - Vojaci sú pripravenejší, skonštatoval to náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim po minulotýždňovej previerky pohotovosti niektorých útvarov armády. Všetky jednotky, ktoré sa do preverenia zapojili si svoje úlohy splnili.

slovakia

left justify in out

"Presne toto je cieľom neočakávaných previerok a cvičení, ktoré od minulého roka prebiehajú v rámci Ozbrojených síl SR – zlepšovať sa. Potvrdilo sa nám, že ideme správnou cestou a tieto neočakávané previerky majú svoj význam," zhodnotil minister obrany Martin Glváč.
     

Tentoraz sa neočakávaná previerka zamerala na schopnosť rýchlej aktivácie 22. mechanizovaného práporu a ďalších súčastí OS SR, ktoré sú v pohotovosti v rámci Síl rýchlej reakcie NATO (NRF). Okrem toho boli preverované 21. zmiešaný prápor Trebišov, 11. mechanizovaný prápor Martin, Topografický ústav Banská Bystrica a 5. pluk špeciálneho určenia Žilina. Pri týchto útvaroch testovali najmä ich schopnosť reagovať na vznik mimoriadnych udalostí.
     

"Obdobné previerky neočakávaným spôsobom plánujeme robiť počas celého roka 2015. Ich cieľom je overenie účinnosti výcviku útvarov ozbrojených síl a ďalších opatrení na plnenie úloh, ktoré ozbrojeným silám vyplývajú z príslušných zákonov," zdôraznil Maxim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies