Vojaci pomáhajú odstraňovať následky prívalového dažďa v Hlohovci

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:34 • 2 min
Vojaci pomáhajú odstraňovať následky prívalového dažďa v Hlohovci

BRATISLAVA - Vojaci sa dnes zapojili do odstraňovania následkov nočnej prietrže v Hlohovci. Na žiadosť primátora mesta pomáhalo 21 vojakov z multifunkčného práporu pri odstraňovaní nánosov po prívalom daždi z verejných komunikácií. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

Prívalový dážď zaplavil Dukelskú ulicu v mestskej časti Panské nivy vrátane priestorov kasární. "Na požiadavku mesta sme zareagovali okamžite vyčlenením vojakov aj potrebnej techniky. Je dôležité, aby občania vedeli, že na ozbrojené sily sa môžu v krízových situáciách spoľahnúť," uviedol minister obrany Martin Glváč. Veliteľ Multifunkčného práporu v Hlohovci Adrián Melega vyčlenil do terénu okrem vojakov aj traktor s radlicou a cisternu. 

Ozbrojené sily budú situáciu v Hlohovci sledovať aj naďalej. "V prípade zhoršenia stavu a ďalších požiadaviek krízového štábu sú ozbrojené sily pripravené nasadiť ďalšie sily a prostriedky na pomoc obyvateľom mesta v krízovej situácii," zdôraznil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Peter Vojtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona