Vojaci pátrajú po vrahovi druhého izraelského vojaka

NETKY.SK • 23 September 2013, 17:05 • 2 min
Vojaci pátrajú po vrahovi druhého izraelského vojaka

JERUZALEM - Izraelské jednotky v pondelok pátrajú po podozrivom Palestínčanovi, ktorý zastrelil v nedeľu v Hebrone izraelského vojaka potom, ako iný Palestínčan zabil v piatok 20-ročného izraelského vojaka v podobnom incidente.

slovakia

left justify in out

Dva prípady zabitia opäť ohrozili izraelsko-palestínske rokovania, ktoré sa obnovili len v auguste. Spojené štáty oba útoky odsúdili a uviedli, že "podkopali snahy o vytvorenie pozitívnej atmosféry, ktorú obe strany potrebujú na pokrok v mierových rokovaniach".

Izraelská armáda v nedeľu oznámila, že 20-ročný vojak zomrel v nemocnici po strelných ranách, ktoré utrpel v meste Hebron na Západnom brehu. K streľbe došlo blízko Jaskyne patriarchov, ktorú pokladajú moslimovia aj židia za posvätné miesto, počas týždňového židovského sviatku sukkot, počas ktorého tisíce židov navštevujú biblické mesto Hebron.

Izraelský minister dopravy Israel Kac obvinil Palestínsku samosprávu, že oba útoky neodsúdila a vyzval na zastavenie pripravovaného prepustenia ďalšej skupiny palestínskych väzňov. "Ďalšia skupina palestínskych väzňov je pripravená na prepustenie. Je čas to zastaviť," povedal Kac v stanovisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona