Vojaci odrazili útok Boko Haram na väznicu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 14:53 • 2 min
Vojaci odrazili útok Boko Haram na väznicu

NIAMEY - Bojovníci z nigérijskej islamskej militantnej skupiny Boko Haram zaútočili cez noc z nedele na pondelok na väznicu na území Nigeru.

slovakia

left justify in out

Miestny armádny zdroj v pondelok uviedol, že sa ich podarilo zahnať. Napadnutie väznice bolo v poradí už tretím útokom na nigerské hraničné mesto Diffa za posledné štyri dni. Prišlo práve v čase, keď majú nigerskí zákonodarcovia rozhodnúť, či sa chcú pripojiť k regionálnej ofenzíve proti militantom. "Útok bol odrazený. Od rána prebiehajú upratovacie operácie," povedal agentúre Reuters jeden z 3000 nigerských vojakov strážiacich obávanú hranicu.

Hnutie Boko Haram, ktoré sa snaží vybojovať v severovýchodnej Nigérii islamský emirát, v roku 2014 ešte zintenzívnilo násilné vojenské ťaženie. Svoju vojenskú operačnú zónu rozšírilo na susedný Kamerun, útočilo tiež často na územie pri jazere Čad - križovatku Nigérie, Čadu a Nigeru. Incidenty spôsobili desiatky tisícov cezhraničných utečencov. Vlády Kamerunu, Čadu, Nigeru a Beninu sa v sobotu dohodli, že na boj s Boko Haram spoločne zriadia 8 700 silných vojenských jednotiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies