Vojaci obkľúčili sídlo líbyjského premiéra, žiadajú výplaty

NETKY.SK • 7 Október 2013, 17:54 • 2 min
Vojaci obkľúčili sídlo líbyjského premiéra, žiadajú výplaty

TRIPOLIS - Desiatky neozbrojených líbyjských vojakov v pondelok obkľúčili sídlo premiéra Alího Zajdána v hlavnom meste Tripolis. Podľa miestnej súkromnej televíznej stanice an-Nabá príslušníci armády požadovali "uhradenie miezd".

slovakia

left justify in out

Napriek tomu že vojaci neboli vyzbrojení, podarilo sa im sa do premiérovho sídla dostať. "Tvrdia, že čakajú na oficiálneho predstaviteľa, ktorý s nimi bude ochotný vyjednávať," uviedla televízia.

Premiér Zajdán sa v čase incidentu vo svojom paláci nenachádzal, keďže ešte v nedeľu odštartoval trojdňovú návštevu Maroka. Jeho sídlo bolo od zvrhnutia prezidenta Muammara Kaddáfího v roku 2011 už niekoľkokrát terčom nahnevaných demonštrantov. Protestujú najmä bývalí povstalci, ktorí pomohli ukončiť štydsaťročný autokratický režim v krajine. Často sa však sťažujú na to, že na nich súčasné vedenie krajiny zabúda. Odmietajú sa tiež zbaviť svojich zbraní a aj preto sa im stále darí kontrolovať pomerne veľkú časť krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies