Vojaci objavili v dobytej Palmýre masový hrob so 40 telami

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 15:04 • 2 min
Vojaci objavili v dobytej Palmýre masový hrob so 40 telami

BEJRÚT - Masový hrob približne 40 ľudí objavili sýrski vojaci v meste Palmýra, ktoré dobyli nazad od extrémistov Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámila to sýrska štátna tlačová agentúra SANA, informovala dnes BBC.

 

Hrob, v ktorom sa nachádzajú telá mužov, žien a detí, odkryli v severovýchodnej časti mesta. Podľa nemenovaného sýrskeho vojenského zdroja mala časť obetí hlavy oddelené od tela, ostatné boli zastrelené. Údajne išlo o dôstojníkov, vojakov, členov provládnych milícií a ich príbuzných.

 

Dvadsaťštyri z obetí boli civilisti, z toho tri deti, dodal.

 

Telá z masového hrobu previezli do vojenskej nemocnice v provinčnom hlavnom meste Homs. Časť z obetí už identifikovali, dodala BBC.

 

Sýrske vládne sily podporované ruskými náletmi vyhnali 27. marca bojovníkov IS zo stredosýrskej historickej Palmýry, ktorú mali extrémisti pod kontrolou od vlaňajšieho mája. Skončila sa tak vláda teroru v meste, ktorého slávne, 2000 rokov staré historické zrúcaniny kedysi lákali desaťtisíce návštevníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona