Vojaci mierovej misie nejdú do Somálska, pre ebolu sú v izolácii

NETKY.SK • 14 Október 2014, 14:25 • 2 min
Vojaci mierovej misie nejdú do Somálska, pre ebolu sú v izolácii

FREETOWN - Prápor 800 vojakov západoafrickej krajiny Sierra Leone, čakajúcich na vyslanie do Somálska v rámci mierovej misie, museli umiestniť do karantény, pretože jeden z príslušníkov mal pozitívne výsledky testov na smrteľnú chorobu ebola. Agentúru Reuters o tom dnes informovali armádni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Vojaci mali pomáhať kontingentu Sierry Leone, ktorý už pôsobí v Somálsku v mierovej misii Africkej únie (AÚ), známej ako AMISOM. Teraz však vojaci musia absolvovať 21-dňovú izoláciu.

 

Hovorca ozbrojených síl Sierry Leone plukovník Michael Samoura potvrdil, že člen práporu mal pozitívne testy na ebolu. Vojak sa podľa hovorcu nakazil, keď bez povolenia opustil vojenský tábor, kde pôsobí jeho prápor.

 

Na krvácavú horúčku zomrelo už vyše 4000 ľudí, väčšina z nich v Libérii, Sierre Leone a Guinei. Ide o najhoršiu zaznamenanú epidémiu tejto vírusovej choroby v dejinách.

 

Prípady nákazy sa vyskytli aj v Nigérii, Senegale, Španielsku a Spojených štátoch, ale chorobu v týchto krajinách majú zatiaľ pod kontrolou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies