Vojaci Južnej Kórey výstrelmi varovali vojakov Severu

NETKY.SK • 10 November 2014, 10:12 • 2 min
Vojaci Južnej Kórey výstrelmi varovali vojakov Severu

SOUL – Juhokórejské sily vypálili v pondelok varovné výstrely smerom k spoločnej hranici so Severnou Kóreou, ktorej vojaci sa k nej podľa Soulu príliš priblížili.

slovakia

left justify in out

Asi desať severokórejských vojakov sa následne od hranice stiahlo bez toho, aby paľbu opätovali. Ani jedna strana nehlásila obete či zranených. Incident sa stal pri vojenskej demarkačnej línii v rámci štyri kilometre širokej demilitarizovanej zóny, ktorú vytvorili po ukončili Kórejskej vojny v roku 1953.

 

V októbri sa medzi oboma Kóreami stali dva podobné incidenty. V prvom prípade zazneli výstrely, keď sa juhokórejskí aktivisti snažili vyslať cez hranicu balóny s propagandou namierenou proti Pchjongjangu. Severná Kórea žiada, aby jej južný sused takúto činnosť zakázal, Soul to však s ohľadom na slobodu slova odmieta urobiť. V druhom prípade sa severokórejskí vojaci opäť príliš priblížili ku spoločnej hranici, čo viedlo k výmene varovných výstrelov. Pchjongjang tvrdí, že išlo o rutinnú hliadku. Ani v jednom prípade nebol nikto zranený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies