Vojaci a policajti budú precvičovať reakciu na masívny prílev utečencov

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 16:29 • 2 min
Vojaci a policajti budú precvičovať reakciu na masívny prílev utečencov

BRATISLAVA - Vojaci budú spolu s policajtmi a ďalšími zložkami ministerstva vnútra precvičovať reakciu na masívny prílev utečencov. Cvičenie s názvom Nový horizont 2015 sa uskutoční koncom júla vo výcvikovom priestore Kolíňanský vrch a v kasárňach v Nitre.

slovakia

left justify in out

"Súčasná bezpečnostná situácia nie je ideálna a vyžaduje si našu zvýšenú pozornosť. Preto sme sa rozhodli iniciovať cvičenie, ktoré preverí koordináciu a pripravenosť bezpečnostných zložiek na vlnu utečencov z rôznych krajín Afriky a Blízkeho východu," uviedol minister obrany Martin Glváč. Na cvičení bude približne 170 až 200 vojakov a približne 30 kusov bojovej techniky. Zložky z iných rezortov vyčlenia do 100 osôb a asi 20 kusov techniky.
     

V priestoroch kasární počas cvičenia zriadia fiktívny utečenecký tábor, v ktorom sa preveria postupy pri evidencii, poskytnutí prvotnej zdravotnej starostlivosti a zvládaní zabezpečenia poriadku. Okrem toho si vojaci precvičia aj spoločné hliadkovanie na hranici a činnosť pri zásahu voči prevádzačom.
     

"Ozbrojené sily sú pripravené na plnenie čiastkových úloh, toto cvičenie však preverí celkovú koordináciu postupov a komplexnú činnosť od hliadkovania na hranici po logistické zabezpečenie záchytného tábora. Sme zároveň radi, že sa zložky ministerstva vnútra aktívne zúčastnia, čo prinesie novú kvalitu do výcviku našich vojakov," dodal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies