Vogts bude technickým poradcom reprezentácie USA

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:48 • 2 min
Vogts bude technickým poradcom reprezentácie USA

KODAŇ - Nemecká futbalová dvojica Berti Vogts, Jürgen Klinsmann je znova spolu, osvedčená spolupráca bude pokračovať v realizačnom štábe reprezentácie USA.

slovakia

left justify in out

Vogtsa vo štvrtok angažovali na pozíciu technického poradcu amerického národného tímu, ktorý už od roku 2011 trénersky vedie jeho bývalý zverenec Klinsmann. Vzájomná chémia priniesla ovocie aj na vlaňajších majstrovstvách sveta v Brazílii, kam si Klinsmann prizval Vogtsa ako špeciálneho poradcu.
"Kedysi hrával na krídle, ale ja som mu povedal, že jeho miesto je v strede útoku. Poslúchol a bola z toho veľmi úspešná kariéra. Vždy sršal nadšením. Povahovo je viac Američan ako Nemec. Nemci o veciach príliš rozmýšľajú, Jürgen je večne pozitívny. To je americký štýl života. Pomáha to aj jeho tímu, futbalu, všetkým okolo," rozhovoril sa o svojom "nadriadenom" Vogts.


Šesťdesiatosemročný Nemec nedávno podstúpil operáciu srdcovej chlopne, do vlaňajšieho októbra viedol reprezentáciu Azerbajdžanu. Trénoval aj Leverkusen, Kuvajt, Škótsko či Nigériu. Ako hráč v roku 1972 vyhral s Nemeckom európsky a o dva roky neskôr v domácom prostredí aj svetový šampionát. V roku 1996 priviedol Nemcov k titulu kontinentálnych šampiónov ako kouč.


V amerických službách bude jeho úlohou mapovať vývoj hráčov pôsobiacich v Európe a spolupracovať s Andreasom Herzogom a Matthiasom Hamannom pri skautingu, vyhľadávaní talentov a nadväzovaní vzťahov s klubmi.


"Máme s Bertim fantastické skúsenosti z vlaňajších majstrovstiev sveta. Jeho znalosti sú pre nás nesmierne cenné," povedal Klinsmann.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies