Vodohospodári si pripomenuli význam Dunaja

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 16:04 • 2 min
Vodohospodári si pripomenuli význam Dunaja

GABČÍKOVO – Bohatým kultúrnym programom si dnes vodohospodári v areáli Vodného diela Gabčíkovo pripomenuli Medzinárodný deň Dunaja. Tradičné podujatie Danub Day organizujú štátne podniky Vodohospodárska výstavba a Slovenský vodohospodársky podnik s ďalšími rezortnými organizáciami Ministerstva životného prostredia SR.

slovakia

left justify in out

Podľa slov generálneho riaditeľa štátneho podniku Vodohospodárska výstavba Daniela Kvoceru je tohtoročné podujatie výnimočné, pretože práve 17. júna 1965 došlo k ničivým záplavám na Dunaji a zároveň v tomto roku uplynulo štvrťstoročie existencie Vodného diela Gabčíkovo. "Jednou z najdôležitejších vecí je to, že dnes chráni široké územie pred tisícročnou vodou a, samozrejme, nemalý význam má aj to, že cez toto dielo sa ročne preplaví 15.000 plavidiel a 285.000 pasažierov. Veľmi významná je aj skutočnosť, že na Vodnom diele Gabčíkovo vyrábame ekologickú zelenú energiu," uviedol Kvocera.

 

Program podujatia Danub Day sa začal v dopoludňajších hodinách happeningom s názvom Štyri živly. Jeho súčasťou je aj divadelné predstavenie dvojice Smejko a Tanculienka, vystúpenia hudobnej skupiny Komajota, detského folklórneho súboru Dúbravček z obce Plevník–Drienové i Tanečného divadla Ifjú Szivek. Počas celého dňa sú pre návštevníkov pripravené plavby záchranárskymi člnmi, maľovanie na tvár, animačný program a tanečný workshop v podaní Elsy a Olafa z Frozen.

 

Súčasťou Danub Day sú aj jazdy na koňoch, súťaže, tvorivé dielne, penová šou, lezecká opičia dráha, nafukovacie atrakcie i exkurzia do Vodnej elektrárne Gabčíkovo. Chýbať nebudú ani jarmočné a miestne kulinárske špeciality.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies