Vodný slalomár Beňuš skončil v Aucklande štvrtý vo vyraďovacích pretekoch

NETKY.SK • 24 November 2016, 13:10 • 2 min
Vodný slalomár Beňuš skončil v Aucklande štvrtý vo vyraďovacích pretekoch

AUCKLAND - Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš má za sebou prvé vystúpenie v novozélandskom Aucklande, vo štvrtok vo vyraďovacích pretekoch kategórie C1 muži obsadil štvrtú pozíciu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročného Bratislavčana o lepšie umiestnenie pripravil dotyk s bránkou v semifinálovej jazde. Prvenstvo si vyjazdil Nemec Franz Anton pred dvojicou Francúzov Cédricom Jolym a Edernom Le Ruyetom.

 

"Podujatie sme začali dosť nezvyčajnou súťažou, na celej trati bolo len osem bránok a po fyzickej stránke to bolo dosť náročné. Každá malá chyba rozhodovala, ja som ju spravil a neušlo sa mi miesto na stupňoch pre najlepších. Zajtra pokračujeme a ja bojujem ďalej," uviedol Matej Beňuš.


V K1 mužov triumfoval Vít Přindiš z Česka, medzi ženami zvíťazili Austrálčanka Noemie Foxová (C1) a Britka Lizzie Leavová (K1). Všetky prvenstvá boli honorované odmenou tisíc dolárov.

 

Výberové medzinárodné podujatie Whitewater XL v Aucklande v piatok pokračuje kvalifikačnými jazdami na sobotňajšie klasické vodnoslalomárske preteky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies