MS vo vodnom slalome: V sobotu už o medaily, no bez Martikána

NETKY.SK • 20 September 2014, 17:05 • 2 min
MS vo vodnom slalome: V sobotu už o medaily, no bez Martikána

DEEP CREEK - Na MS slalomárov na divokej vode sa v sobotu v americkom Deep Creeku bojovalo už o medaily.

slovakia

left justify in out

Doznievalo však aj rozčarovanie v tábore kajakárov, keď postup do finále unikol Martinovi Halčinovi s 11. miestom v semifinále len veľmi tesne.
     

"Nejako sa do tohto výsledku premietla celá sezóna," povedal Maritn Halčin. "Neustále mi v nej niečo chýbalo, aj trochu šťastia. Veľa kajakárov v nepríjemnom vetre kazilo, každý riskoval, bez nejakej rezervy. Vypadli viacerí favoriti, aj trojica Čechov."
     

Martin Halčin veril v postup až do poslednej chvíle. "Vždy dúfam, kým je to čo len trochu možné, nikoho som však nezaklínal, škoda, finále mi ušlo veľmi tesne. V tejto sezóne som bol štvrtý na ME vo Viedni, teraz zasa 11-ty, samé smoliarske miesta. V budúcom roku prechádzam už úplne do kategórie seniorov, určite sa zvýši zodpovednosť, pretože šancí bude menej. Povinnosti pribudnú aj v rodine, už sme sa presťahovali do nového a v novembri, s termínom desiateho, čakáme prírastok, a bude to chalan."
     

Ján Šajbidor sa v súvislosti s 29. miestom v semifinále posťažoval na vietor. "Mohlo to byť lepšie. Trať bola ťažsia ako kvalifikačná a navyše, bolo dosť veterno a kývajúce sa bránky robili pri nájazdoch problém. Nešlo mi to tak, ako som si predstavoval. S dvoma ťukmi som vedel, že to finále určite nebude. Očakával som lepší výsledok, žiaľ, nevyšlo to. Celú sezónu sa mi nedarilo dosahovať presvedčivé výsledky, najlepší som bol jedenásty na Svetovom pohári v Augsburgu."
       

V sobotnom semifinále singlistov síce druhý Alexander Slafkovský (107,17), len 0,04 sekundy za najrýchlejším Američanom Lefevrem (107,12), a tretí Matej Beňuš (110,44) postúpili do finále suverénne, no prekvapujúco sa do desiatky nezmestil Michal Martikán (114,91). S 12. miestom súviseli aj jeho dve trestné sekundy na 5-tej protiprúdnej bránke a keďže od 10. posledného postupového miesta ho delilo 1,73 sekundy, bolo jasné, že práve tento ťuk ho pripravil o finále. Keď dojazdil, figuroval ešte na 8. mieste, no na štarte boli ešte štyria. Postupne klesal po jazdách Nemcov Benziena, Antona a dvoch kolegov v reprezentácii Beňuša a Slafkovského.
     

V semifinále zapôsobili suverénne dvaja singlisti, Lefevre a Slafkovský, ktorí výrazne za sebou zanechali ďalších v poradí. Podvečerné finále (18.00) sa síce začínalo od nuly, no malo tak dvoch najvážnejších uchádzačov na zlato.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies