Vodný slalom-MS: SKlamaný kajakár Šajbidor: Voda bola proti mne

NETKY.SK • 13 September 2010, 07:45 • 2 min
Vodný slalom-MS: SKlamaný kajakár Šajbidor: Voda bola proti mne

Vodný slalom-MS: SKlamaný kajakár Šajbidor: Voda bola proti mne

slovakia

left justify in out

img

Záverečný deň na 33. MS slalomárov v slovinskom Tacene bol v znamení očakávanej medailovej spŕšky pre slovenskú výpravu. Po sobotňajšom zlate bratov Hochschornerovcov v debloch a striebre kajakárky Jany Dukátovej mala na prídel vzácnych kovov viacero možností. Už v úvodných dvoch semifinále naznačili Slováci, že si iný variant nepripúšťajú, v ženskom i mužskom singli jednoznačne kraľovali. Jediný kajakár Ján Šajbidor však zlyhal, vynechal ôsmu bránku a do finále samozrejme nemohol s 50 trestnými sekundami postúpiť.
Schodnejšiu cestu do semifinále si lepšiu ani nemohli vybrať. V ženskom singli zvíťazila Jana Dukátová s obrovským náskokom 10,96 sekundy pred úradujúcou majsterkou Európy Katarínou Macovou. Najväčšie nemilé prekvapenie sa zrodilo na účet svetovej jednotky Číňanky Nanquin Čen, ktorá s 50 trestnými sekundami za vynechanie bránky obsadila v 20-člennom poli až 12. nepostupové miesto. Oveľa viac sa čakalo aj od 17. Austrálčanky Rosalyn Lawrenceovej, v rebríčku ICF štvrtej a pomerne nečakane vypadla aj Češka Kateřina Hošková, 11. v poradí.
Semifinále singlistov si slovenské lode taktiež podmanili. Traja najrýchlejší zapádlovali časy pod 100 sekúnd v poradí Slafkovský, Beňuš a Nemec Benzien, štvrtý Michal Martikán si aj za ťuk na 11. bránke vyslúžil štvrtú priečku. Pred finále mal jediný cieľ, rozmnožiť deväť medailí v individuálnej zbierke, nepretržitej od roku 1995, tým najjagavejším spôsobom.
Za finálovými bránami na trati s 20 bránkami, z toho šiestimi protiprúdnymi, zostal 11. Čech Mašek, ktorého mrzel eskimácky obrat úplne v závere. V semifinále nečakane stroskotal aj Brit David Florence a s osudom vypadávajúceho sa musel zmieriť najlepší z kvalifikácie, v semifinále 19-ty Japonec Haneda. Medzi 30 štartujúcimi sa až na 28. mieste objavilo meno Čecha Ježeka, tretieho v rankingu ICF.
Jediný nezdar si zapísali v nedeľnom semifinálovom predpoludní Slováci v mužskom kajaku. Ján Šajbidor neskrýval rozčarovanie nad nevydarenou jazdou. Už na 8. bránke, keď mu rozhodcovia uštedrili 50 trestných sekúnd za vynechanú bránku, sa sen o finále rozplynul. Bývalý majster Európy z Liptovského Mikuláša v cieli sklamane povedal: "Osobne som si nie vedomý, že som vynechal 8. bránku. Voda však bola proti mne, vôbec mi to nešlo, nie som spokojný. Tá voda, na tú môžem nadávať, nedopriala, skôr ma potopila."
Ján Šajbidor si trúfal: "Celý rok sa mi jazdilo dobre, aj na ME v Čunove i tu v kvalifikácii. Neviem si vysvetliť krach, sklamaný smaozrejme som, možno mi to vyjde nabudúce, no donekonečna sa takto hovoriť nedá."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies