Vodný lyžiar Vaško je so sezónou nadmieru spokojný, v budúcej chce späť rekord

NETKY.SK • 15 September 2016, 12:43 • 2 min
Vodný lyžiar Vaško je so sezónou nadmieru spokojný, v budúcej chce späť rekord

KOŠICE - Slovenský reprezentant vo vodnom lyžovaní Alexander Vaško ml. môže hovoriť o úspešnej sezóne. Prvýkrát v kariére získal titul majstra Európy a triumfoval aj v nedávnom finále Svetového pohára. Pred sebou má dlhšiu súťažnú prestávku, v ktorej sa chce dôkladne pripraviť na nasledujúcu sezónu, aby v nej získal späť stratený rekord.

slovakia

left justify in out

Vaško sa v novej sezóne pokúsi prekonať hranicu 65,5 metra v skokoch, ktorú nedávno na ME pokoril Bielorus Nikita Papapul. O 0,8 metra tým prekonal práve Vaškov rekord a slovenský reprezentant vo vodnom lyžovaní za vlekom tak bude mať o motiváciu postarané. "Neberiem to ako sklamanie, ale ako motiváciu. Tou bude snaha vziať si rekord späť," uviedol Alexander Vaško ml. pre TASR.

 

Prípravu na ďalšiu sezónu už odštartoval, keďže nedávne preteky Svetového pohára v nemeckom Beckume boli jeho poslednými v tomto roku. Člen košického Trixen klubu je v týchto dňoch v nemeckom Schloss Dankerne, kde bude až do konca novembra trénovať i pracovať. V zahraničí však zrejme pobudne dlhšie. "Vyzerá to tak, že zimu strávim v Holandsku. Moja priateľka študuje v Haagu a ja by som tam rád skĺbil prípravu s prácou. Pripravovať sa budem podobne ako ostatní športovci, čiže bude to najmä o posilňovni a behoch," prezradil Vaško.

 

O termínoch a dejiskách súťaží pre nasledujúcu sezónu sa rozhodne až počas zimnej prestávky. "Dúfam, že preteky budú aj na tom istom vleku, na ktorom skočil svoj rekord Nikita. Ten vlek je ideálny na skoky a ak tam znovu budú preteky, tak práve na nich skúsim získať rekord späť," povedal Vaško.

 

Sezóna 2016 sa pre neho skončila počas druhého septembrového víkendu, keď vo finále Svetového pohára potvrdil svoje prvenstvo. Zvíťazil v skokoch, v trikoch a v slalome obsadil tretiu priečku. "Už pred Nemeckom som mal väčší bodový náskok a vo finále SP mi stačilo obsadiť popredné pozície. Napriek tomu som však nič nenechal na náhodu a podarilo sa mi vyhrať skoky aj triky a tak som obsadil celkové prvenstvo vo Svetovom pohári," skonštatoval Alexander Vaško.

 

V skokoch dosiahol výkon 59,9 m a prvenstvo v tejto disciplíne si váži najviac. "Skoky sú moja hlavná disciplína, takže prvenstvo v nich si naozaj cením. Som však rád aj za víťazstvo v trikoch, v ktorých som tiež získal prvé miesto. Šťastný som však aj za 3. miesto v slalome v celkovom poradí. To prišlo dosť nečakane, keďže ešte pred posledným kolom som bol na 5. priečke, ale dobrou záverečnou jazdou sa mi podarilo dostať sa na bronzovú pozíciu," poznamenal 22-ročný Košičan.

 

Sezónu zavŕšenú víťazstvom vo Svetovom pohári si váži o to viac, že pred ňou zápasil so zranením. "Ešte počas minulej zimy som nevedel, ako na tom budem. Vzhľadom na minuloročné zranenie som vôbec netušil, ako môže vyzerať táto sezóna. Už na prvých pretekoch som však zistil, že môžem ísť naplno. Podarilo sa mi vyhrávať jednu súťaž za druhou a tak môžem povedať, že som so sezónou nadmieru spokojný. Podarilo sa mi prvýkrát získať titul majstra Európy," dodal Alexander Vaško pre TASR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies