Vodná slalomárka Hilgertová dosnívala, na siedmej olympiáde sa nepredstaví

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:50 • 2 min
Vodná slalomárka Hilgertová dosnívala, na siedmej olympiáde sa nepredstaví

PRAHA - Česká legenda vodného slalomu Štěpánka Hilgertová sa po 24 rokoch nepredstaví na olympiáde. V kvalifikácii získala miestenku na OH v Riu de Janeiro nakoniec o 22 rokov mladšia Kateřina Kudějová.

slovakia

left justify in out

Hilgertová si tak nezapíše účasť na siedmej olympiáde za sebou. "Kačka je moja dôstojná nástupníčka. Je to tak, ako má byť. Snáď ľudia pochopia, že je v Česku ďalšia slalomárka, ktorá môže urobiť poriadny výsledok," povedala pre iDnes.cz 48-ročná olympijská šampiónka z Atlanty 1996 a Sydney 2000, ktorá má na konte aj sedem titulov majsterky sveta.

 

Neúčasťou na OH v Rio de Janeiro sa však kariéra Hilgertovej nekončí, reprezentovať Česko bude aj na majstrovstvách Európy a v Svetovom pohári, súčasťou tímu bude už neuveriteľný 29. rok. Na otázku, ako si vychutná prvú olympiádu, kde sa nepredstaví osobne, odpovedala: "Zostanem pri televízii a užijem si to."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies