Vodička odsúdená za zabitie si začne odpykávať trest až v roku 2024

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:03 • 2 min
Vodička odsúdená za zabitie si začne odpykávať trest až v roku 2024

Vodička odsúdená za zabitie si začne odpykávať trest až v roku 2024

slovakia

left justify in out

Súd v sibírskom meste Irkutsk odsúdil ženu-vodičku na tri roky väzenia za zabitie jednej sestry a za telesné zmrzačenie druhej sestry - trest si však začne odpykávať až v roku 2024. Podľa tlačovej agentúry RIA Novosti to dnes oznámil hovorca ruského súdu.
      Trest vodičky odložili dovtedy, kým jej novonarodené dieťa dosiahne vek 14 rokov.
      Dve sestry, Julija a Jelena Piatkovové, kráčali v decembri 2009 po chodníku neďaleko Bajkalskej štátnej univerzity, keď do dievčat narazila Anna Šavenkovová. Auto odhodilo sestry po náraze do diaľky niekoľkých metrov a potom narazilo do krídla univerzitnej budovy.
      Nehodu zachytila priemyselná kamera a zaznamenala aj to, ako Šavenkovová vystúpila po náraze do dievčat z vozidla. Vodička sa však neponáhľala obetiam na pomoc, ale namiesto toho obišla auto a kontrolovala škody na svojom vozidle.
      Sanitku privolal okoloidúci, ale Julija zomrela na mieste nehody. Jej sestra zostala po nehode telesne zmrzačená.
      "Keďže odsúdená Šavenkovová nedávno porodila dieťa, jej trest bude odložený až dovtedy, kým jej dieťa nedosiahne 14 rokov, teda do marca 2024," spresnil hovorca súdu.
      Prípad vyvolal v Rusku veľké pobúrenie verejnosti.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona