Vodičov nákladiakov zadržaných pre tragickú nehodu na diaľnici M1 obvinili

NETKY.SK • 27 August 2017, 17:47 • 2 min
Vodičov nákladiakov zadržaných pre tragickú nehodu na diaľnici M1 obvinili

MILTON KEYNES - Vodičov nákladných áut, ktoré sa v sobotu zrazili s minibusom na diaľnici M1 pri anglickom meste Milton Keynes, obvinili.

slovakia

left justify in out

Tragická nehoda si vyžiadala životy šiestich mužov a dvoch žien a ďalšie štyri osoby pri nej utrpeli vážne zranenia. Vodiči vo veku 31 a 53 rokov čelia obvineniam z prečinu usmrtenia nebezpečnou jazdou a prečinu vážneho ublíženia na zdraví spôsobeného nebezpečnou jazdou.

 

Mladšieho muža okrem toho obvinili z prečinu usmrtenia v dôsledku nedbanlivej jazdy spojenej s prekročením povoleného limitu alkoholu. Obaja muži sa postavia pred súd. Tridsaťjedenročný kamionista tak urobí v pondelok v High Wycombe a jeho starší kolega zase 11. septembra v Milton Keynes.

 

Vážna dopravná nehoda na diaľnici v Británii si vyžiadala osem mŕtvych


Medzi zranenými osobami, ktoré boli pasažiermi minibusu, sú päťročné dievča, muž a žena, ktorí utrpeli život ohrozujúce zranenia. Jedna žena je zase v nemocnici s ťažkými poraneniami. Úrady identifikovali aj prvú obeť, ktorou je 52-ročný vlastník minibusu Cyriac Joseph.

K zrážke minibusu a kamiónov došlo približne o 3:15 miestneho času (4:15 SELČ) v meste Newport Pagnell neďaleko Milton Keynes. Podľa polície išli všetky tri vozidlá rovnakým smerom. Minibus, ktorý smeroval z mesta Nottingham, patril spoločnosti ABC Travels a pasažieri, ktorí sa ním viezli, boli turisti z Indie. Nákladné vozidlá patrili spoločnostiam FedEx a AIM Logistics. Hovorcovia oboch firiem už vyjadrili rodinám obetí sústrasť a uviedli, že spolupracujú s políciou pri vyšetrovaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies