Vodičov čaká hmla, v Tatrách môže fúkať silný vietor, niekde môže byť poľadovica

NETKY.SK • 23 December 2015, 10:09 • 2 min
Vodičov čaká hmla, v Tatrách môže fúkať silný vietor, niekde môže byť poľadovica

BRATISLAVA - Vodičov dnes dopoludnia na cestách potrápi hmla. Tvoriť sa môže takmer na celom území Slovenska. V Tatrách navyše môže fúkať silný nárazový vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Hmla zasiahne všetky kraje na Slovensku. Dohľadnosť môže byť znížená na 50 až 300 metrov. Vodiči by mali jazdiť opatrne. Meteorológovia upozorňujú, že znížená dohľadnosť môže byť nebezpečná pre dopravné aktivity.

 

Silný vietor sa môže objaviť na hrebeňoch Tatier v niektorých okresoch Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. Vietor tu môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 20 až 26 m/s. Pred hmlou a možnou poľadovicou varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). "Vplyvom hmly a nízkych teplôt sa môže na cestách vytvárať poľadovica," píše na svojom webe.

 

Informuje zároveň, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký, miestami suchý, okrem rýchlostnej cesty R3 na Orave a R4 vo Svidníku, kde povrch vozoviek je mokrý.

Zjazdné sú podľa SSC aj cesty I., II. a III. triedy. Povrch vozoviek je na nich prevažne vlhký až mokrý, miestami suchý, s výnimkou úsekov ciest II/537 Podbanské - Tatranská Polianka a II/538 Tatranská Štrba - Štrbské Pleso, kde sa nachádza miestami zľadovatený sneh do hrúbky jedného centimetra.

 

Vlhký až mokrý, miestami suchý je aj povrch vozoviek na horských priechodoch. Tie sú podľa SSC zjazdné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona