Vodičom situáciu komplikuje hmla, na horách má fúkať silný vietor

NETKY.SK • 4 Január 2014, 10:40 • 2 min
Vodičom situáciu komplikuje hmla, na horách má fúkať silný vietor

BRATISLAVA - Situáciu na cestách aj dnes vodičom komplikuje hmla. Na horách zas hrozí silný vietor, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto pre niektoré oblasti vydal výstrahu druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s hmlou platí dnes do 18.00 h pre celé Slovensko výstraha prvého stupňa. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňuje na svojom webe SHMÚ. Meteorológovia očakávajú hmly s dohľadnosťou 50 až 300 metrov.

Na horách severného, stredného Slovenska, ale aj v okresoch Poprad, Kežmarok či Ilava a Trenčín dnes aj v nedeľu (5.1.) môže fúkať vietor s rýchlosťou 25 až 35 metrov za sekundu. Výstraha druhého stupňa pre tieto oblasti platí do nedele 12.00 h.

O niečo slabší vietor sa má vyskytnúť aj na západe a severe východného Slovenska, ale aj v okolí Prievidze či Bánoviec nad Bebravou. Platí tu výstraha prvého stupňa. Na západe má vietor krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 24 metrov za sekundu, na horách severovýchodného Slovenska zas 20 až 25 metrov za sekundu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies