Vodičom roka 2016 sa v Orechovej Potôni stal Michal Bezák

NETKY.SK • 6 November 2016, 15:35 • 2 min
Vodičom roka 2016 sa v Orechovej Potôni stal Michal Bezák

BRATISLAVA - Cvičisko Centra bezpečnej jazdy na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni bolo tento víkend k dispozícii vodičom amatérom, ktorí sa uchádzali o titul Vodič roka 2016. Počas úvodného ročníka súťaže postúpilo z piatich teoretických kôl do finále 75 úspešných riešiteľov testových kôl.

slovakia

left justify in out

Na finalistov čakala jazda zručnosti vrátane parkovania, zvládnutie krízovej situácie, vedomostný test a základy prvej pomoci. Úlohy najlepšie zvládol Michal Bezák z Bratislavy, ktorý sa stal Vodičom roka 2016. Za ním skončili Alexander Lukovics z Bratislavy a Pavol Čobrda zo Senice. Výsledky súťaže priblížil Ľuboš Kasala z dopravného servisu Zelená vlna, ktorý vysiela Rozhlas a televízia Slovenska.

 

Peter Pecze zo Slovakia Ringu v Orechovej Potôni vysvetlil, že najväčším problémom pre účastníkov bolo zvládnutie krízovej situácie po navodení pretáčavého šmyku na tzv. odtrhovej plošine: „Vodiči môžu byť teoreticky pripravení, ale ak nastane reálna krízová situácia, môže to robiť problém,“ uviedol.

 

Šéfredaktor Automagazínu Ivan Mičko vyjadril radosť, že projekt zameraný na bezpečnosť cestnej premávky zaujal vodičov z celého Slovenska. „Ak sme pomohli zlepšiť schopnosti a vedomosti aspoň niektorých šoférov, súťaž splnila svoj účel. Veď aj jeden zachránený život je veľká vec,“ uzavrel Mičko s tým, že ambíciou je, aby súťaž pokračovala aj v budúcnosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies