Vodiči zvýšte ostražitosť! Situáciu na cestách komplikuje sneženie, hmla i skrížené kamióny

NETKY.SK • 6 December 2017, 11:18 • 2 min
Vodiči zvýšte ostražitosť! Situáciu na cestách komplikuje sneženie, hmla i skrížené kamióny

BRATISLAVA - Horský priechod Soroška je momentálne z dôvodu skríženého kamióna úplne neprejazdný.

slovakia

left justify in out

Pre nákladné vozidlá je tiež neprejazdná cesta v smere z Trstína na Senicu v stúpaní na Bielu horu, aj v tomto prípade je dôvodom skrížený kamión, situáciu však komplikuje tiež sneženie. Informuje o tom stránka Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk. Cestári upozorňujú i na hustú hmlu vo viacerých lokalitách. "Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v lokalite Makov a do 100 metrov v lokalitách Iliašovce a Švábovská stráň," spresňuje na webe SSC.

 

Do pozornosti dáva takisto fakt, že na diaľnici D3 v úseku Svrčinovec - Skalité a rýchlostnej ceste R4 Svidník je povrch vozovky pokrytý vrstvou kašovitého snehu do 2 cm. Čerstvý, kašovitý, ale i utlačený sneh až do 5 cm je aj na cestách I. až III. triedy v hornatejších polohách SR, rovnako tak na väčšine horských priechodov.

 

S výzvou na obozretný a opatrný spôsob jazdy rešpektujúci zimné podmienky sa na motoristov okrem cestárov obracajú aj policajti. "Zbytočne nehazardujte a neriskujte predbiehaním. Znížte rýchlosť a zvýšte vzdialenosť medzi vozidlami. Tam, kde je znížená viditeľnosť, použite stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné," apeluje na všetkých za volantom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

Dôvodom opatrnosti na cestách je aj upozornenie Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Do 11.00 h platí na väčšine územia stredného a východného Slovenska výstraha pred poľadovicou.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies