Vodiči za menej závažné priestupky dostanú od detí citróny

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 11:02 • 2 min
Vodiči za menej závažné priestupky dostanú od detí citróny

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska sa dnes začína dopravno–preventívna akcia s názvom Jablko – Citrón, ktorá potrvá do piatka (15.5.). Informoval o tom na tlačovej besede v Bratislave Ľubomír Ábel, viceprezident Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Počas piatich dní tak bude polícia spolu na 54 stanovištiach na celom Slovensku kontrolovať dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Motoristov, ktorí porušia dopravné predpisy, budú pokutovať detské hliadky netradičnou formou. "Vodič, ktorý by inokedy za menej závažný priestupok musel zaplatiť finančnú pokutu, dostane tentoraz od detí základných škôl citrón. Vodičov, ktorí jazdia predpisovo, deti odmenia jabĺčkom," povedal Ábel. Kritika detí je podľa neho niekedy účinnejšia ako samotná pokuta. Od vodičov tak očakáva menej porušení zákona a tým aj negatívnych dôsledkov pri prípadných nehodách.

 

Polícia na akcii spolupracuje so spoločnosťou Generali Poisťovňa, a. s. "S hrozivými následkami dopravných nehôd, príčinou ktorých je často aj nedodržanie maximálnej povolenej rýchlosti či precenenie vlastných schopností, sa stretávame dennodenne. Pre projekt Jablko – Citrón sme sa rozhodli práve pre to, aby sme prispeli k zníženiu počtu dopravných nehôd", vysvetlil Roman Juráš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne.

 

Prípady, v ktorých sa vodiči dopustia závažného priestupku, však budú policajti nekompromisne pokutovať aj počas trvania akcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona