Vodiči pozor! V Bratislavskom kraji bude popoludní osobitná kontrola na cestách

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 11:57 • 2 min
Vodiči pozor! V Bratislavskom kraji bude popoludní osobitná kontrola na cestách

BRATISLAVA - Pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, disciplínu jej účastníkov a najmä eliminovať počet dopravných nehôd s tragickými následkami na životoch a zdraví je cieľom dnešnej popoludňajšej osobitnej kontroly na cestách v Bratislavskom kraji. Policajti sa budú zameriavať na dodržiavanie najvyššej povolenej rýchlosti, dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok pred alebo počas jazdy.

slovakia

left justify in out

Pozornosť počas kontroly budú policajti osobitne venovať aj dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi. A to s dôrazom na používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami v blízkosti priechodov pre chodcov, škôl, zastávok hromadnej dopravy osôb, parkovísk či parkov. Kontrolovať sa bude aj dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy a technická spôsobilosť vozidiel.

 

Polícia v Bratislavskom kraji opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali ustanovenia zákona o cestnej premávke, správali sa disciplinovane a ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a nepreceňovali svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky totiž môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies