Vodiči pozor! V Bratislave sa nevyhnete viacerým dopravným obmedzeniam

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 14:36 • 2 min
Vodiči pozor! V Bratislave sa nevyhnete viacerým dopravným obmedzeniam

BRATISLAVA - Bratislava plánuje v najbližších dňoch začať s úpravami viacerých vozoviek, vodičov čakajú dopravné obmedzenia

slovakia

left justify in out

„V sobotu 15. mája sa začne výstavba nového BUS pruhu na Landererovej ulici, ktorý zabezpečí preferenciu mestskej hromadnej dopravy (MHD)v rýchlo rozvíjajúcej sa zóne," informuje mesto na sociálnej sieti. 

 

V niektorých úsekoch bude doprava presmerovaná

Doplnilo, že v súvislosti so stavbou bude na Landererovej ulici v smere od Košickej na Dostojevského rad dočasne presmerovaná doprava z dvoch pruhov do jedného jazdného pruhu. Predpokladaný termín dokončenia prác je 31. augusta.

 


Ide o stavbu, po ktorej na Landererovej zostanú dva existujúce pruhy pre bežnú dopravu, pribudne BUS pruh a poloha chodníka bude posunutá.

 

„V závislosti od poveternostných podmienok alebo iných komplikácií zistených pri samotnej realizácií stavby sa môže termín dokončenia zmeniť. Na mieste budú vyznačené dostupné trasy," doplnilo mesto.

 

1. a 2. etapa prác

V pondelok 17. mája začínajú s opravou vozovky, chodníka a poškodených obrubníkov na Ulici Prokopa Veľkého v úseku od Hlbokej ulice po Laučekovu ulicu.

 

„Počas prvej fázy opravy vozovky do 27. júna bude križovatka Prokopa Veľkého - Nekrasovova - Laučekova - Havlíčkova uzavretá pre individuálnu automobilovú dopravu aj MHD," upozornil magistrát.

 

Zastávka MHD pri Funuse bude dočasne zrušená. Obchádzkové trasy povedú cez ulice Lesnú, Novosvetskú a Na lavíne. „V opravovanom úseku nebude možné zastavenie ani státie vozidiel," upozornilo mesto.

 

Druhú etapu opráv zameranú na chodníky spustia od 20. septembra do 31. októbra tohto roka, individuálnej automobilovej dopravy ani MHD sa realizácia druhej etapy nedotknuté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies