Vodiči pozor! Pri nevšimnutí papuče a pohnutí zaplatíte oveľa viac

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 07:11 • 2 min
Vodiči pozor! Pri nevšimnutí papuče a pohnutí zaplatíte oveľa viac

BANSKÁ BYSTRICA – Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici eviduje v tomto roku už niekoľko prípadov násilného odstránenia "papúč", teda technických prostriedkov na zabránenie odjazdu áut, ktorých vodiči sa dopustili priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Ak si ju vodiči sami odstránia, môžu byť súdne trestaní.

slovakia

left justify in out

"Týmto konaním sa dopúšťajú prečinu útoku na orgán verejnej moci podľa Trestného zákona, pretože použili násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci orgánu verejnej moci. V júli 2015 vydal samosudca Okresného súdu v Martine rozhodnutie voči vodičovi, ktorý si sám zložil technický prostriedok. Odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere jeden rok. Uložený trest podmienečne odložil na dva roky," upozornil v tejto súvislosti náčelník banskobystrickej MsP Miroslav Bálint.

 

Vodičom pripomína, že každé založenie "papuče" je príslušníkmi MsP riadne zadokumentované a vedie sa o tom presná evidencia, ktorá obsahuje údaje o vozidle, miesto a čas založenia, porušená norma, súčasťou je aj fotodokumentácia. Niektoré vozidlá parkujú v lokalitách, ktoré sú monitorované kamerovým systémom, čo je ďalšie plus pre MsP.

 

"Pri výkone služby sa stretávame aj s prípadmi, keď si vodiči vôbec nevšimnú, že majú zablokované vozidlo a pohnú sa s ním. Svojou nevšímavosťou si poškodia vlastné auto a aj technický prostriedok. Musia potom zaplatiť nielen za spáchaný priestupok, ale aj za škodu, ktorú na ňom spôsobia," doplnila hovorkyňa banskobystrickej MsP Marianna Belancová s tým, že za minulý rok evidujú tri také prípady.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies