Vodiči pozor: Pred odchodom na dovolenku autom je dobré si ho dať skontrolovať

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 16:24 • 2 min
Vodiči pozor: Pred odchodom na dovolenku autom je dobré si ho dať skontrolovať

BRATISLAVA - Počas hromadného letného presunu dovolenkárov stále veľa Slovákov dáva pred lietadlom či vlakom prednosť autu a s ním vyrážajú do oddychových destinácií. Aby sa jazda nezmenila na neželané dobrodružstvo, je dobré dodržiavať niektoré zásady.

slovakia

left justify in out

Prvá z hlavných zásad, ktorú netreba podceňovať, je kontrola technického stavu automobilu pred cestou. "Motoristi si môžu urobiť základnú kontrolu svojho automobilu aj sami. Ak chcú mať istotu, že ich vozidlo bude stopercentne pripravené na dlhú cestu, odporúčam nechať si ho skontrolovať v autorizovanom servise ešte pred vycestovaním na dovolenku.

 

Ušetria nielen čas príprav, ale aj zbytočné komplikácie a nemalé následné výdavky za opravy v zahraničí. Komplexná prehliadka vozidla v autorizovanom servise vám zaručí, že vaše auto dostalo potrebnú starostlivosť, vrátane kontroly bŕzd, prevádzkových náplní a nastavenia svetlometov," hovorí Róbert Hukel, vedúci popredajných služieb spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

 

Podľa neho by si motoristi-dovolenkári mali ešte pred zadaním adresy letoviska do navigácie, ale cestu by si mali plánovať vopred, s pomocou plánovača trasy na internete.

 

"Zistite si, kde v tranzitných alebo cieľových krajinách sa nachádzajú platené úseky, kde je pred hranicami posledná možnosť kúpiť si diaľničnú známku, či na trati nie sú obchádzky a ako sa najlepšie vyhnúť kolónam. Ak chcete prísť do cieľa rýchlo a bez stresu, vyrazte radšej v strede týždňa, určite nie v piatok a cez víkend, keď sú kolóny dovolenkárov najväčšie," prízvukuje Hukel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona